tempini.ro

Pasiunea ambientării interioare și respect pentru materiale

Conturăm experiențe

Redescoperiți propriul stil pentru a vă amenaja locuința intr-un mod irepetabil

Curatori ai design-ului

Colaborarea cu designeri de top stă la baza realizării unor creații iconice.

DESPRE TEMPINI

Estetica este felul nostru elegant de a ne exprima, o tradiție incepută acum mai bine de 100 de ani, de la o afacere de familie ce transporta placi ceramice cu bicicleta ca mijloc de transport logistic, până la brandul Tempini, lider european in consolidarea poziției sale pe „harta frumosului”.

Pentru Tempini, fiecare proiect este o operă de artă.

MISIUNE

Promovarea excelenței in arta designului.

VIZIUNE

Design italian implementat in proiectele din România

VALORI

Etică, cultură, flexibilitate, eficiență și pasiune

Descoperă istoria Tempini: o sută de ani de eleganță și inovație

De la inceputurile umile in nordul Italiei până la prezent, explorează povestea Tempini și descoperă cum viziunea, inspirația și curajul au transformat-o intr-un brand de referință in domeniul designului interior.
1921

Tempini a fost fondată in Brescia, nordul Italiei, in 1921, cu o pasiune și valori bine inrădăcinate in obiceiurile vremii. În acel an, sub plăcuța Societății Bonometti, primele plăci ceramice artizanale erau arse la soare și pictate manual cu mare grijă.

Brandul Tempini a devenit sinonim cu rafinamentul, arta și stilul in casele și gândurile localnicilor. Drumul către ceea ce astăzi numim inspirație, inovație și viziune a fost clădit cu multă muncă, dedicare și atenție la detalii, transformând bogăția meșteșugului intr-o moștenire ce dăinuie de 100 de ani, din generație in generație.

1958

În micul magazin Bonometti di Tempini, zilele se desfășoară intr-un cadru care depășește timpul și spațiul. Aici, pensula conturează universul unei familii unite, in care copiii cresc in spiritul antreprenorial Tempini. Jocul devine meșteșug, inspirația devine instrument de lucru, iar perseverența devine motorul progresului.

Cei mai tineri membri sunt curioși și exploratori, nu ezitând să-și petreacă timpul alături de cei care le dezvăluie taina ceramicii, transformând astfel jocul de-a arta intr-o pasiune pentru frumos, cultură și comerț.

1968

Cei doi frați, Angelo și Enrico Tempini, au fost inconjurați de oameni care i-au inspirat, ghidat și inițiat in arta ceramicii. În ciuda faptului că au preluat conducerea firmei la doar 16 și respectiv 23 de ani, au reușit să gestioneze tranziția socială, economică și culturală cu succes.

Cu credință in propriile forțe, cei doi frați au pornit in călătoria lor cu viziuni proaspete și curajul de a deschide uși mari și foarte mari. Ei au depășit limitele și așteptările, au surprins, s-au adaptat și și-au clădit propriul drum și renume in prezent. Acesta este rezultatul viziunii lor puternice, care a pavat drumul Tempini către succes.

1970

Odată cu dezvoltarea și tehnologizarea majoră a industriei, afacerea de familie Tempini s-a transformat intr-un business specializat exclusiv pe produse ceramice. Cei doi frați, Angelo și Enrico, și-au pavat parcursul cu incredere și viziune, având curajul de a produce și livra stocuri mari de plăci ceramice, devenind astfel principalii furnizori din zona de nord a Italiei.

În această perioadă, Tempini a inceput să colaboreze la primele proiecte internaționale și să împletească idei noi pentru a deschide noi orizonturi. În mod semnificativ, peretii din Milano au inceput să se îmbrace in plăci ceramice Tempini, ceea ce a fost o dovadă a calității și a increderii pe care compania a reușit să o inspire in piață.

1980

În prezent, Europa este îmbrăcată, zilnic, in peste 20.000 mp de plăci ceramice Tempini, livrate și montate de către cei peste 800 de muncitori și colaboratori ai companiei. Această performanță impresionantă a dus la o ascensiune rapidă către un business internațional, bazat pe strategii sănătoase de dezvoltare și inovație in designul ambiental.

Cu fiecare produs ceramic realizat și fiecare proiect livrat, Tempini continuă să schimbe, poate pentru totdeauna, percepția asupra frumuseții artizanale. Născut sub soarele din nordul Italiei, Tempini a devenit un nume de referință in industria ceramică, oferind produse de calitate superioară și servicii de montare profesionale, adaptate nevoilor clienților lor din intreaga lume.

1990

Cu plăcile ceramice Tempini așezate creativ, una câte una, Turnul de Apă din Milano a fost transformat in Torre Arcobaleno, dezvăluind o nouă fațadă colorată, luminoasă și plină de personalitate. Restaurarea acestui turn a oferit un nou punct de referință in design, devenind totodată și un element definitoriu pentru orașul modei.

Chiar dacă turnul a fost construit inițial cu un scop industrial, amprenta Tempini a schimbat complet infățișarea acestuia și l-a transformat intr-un obiectiv turistic important. În plus, plăcile ceramice Tempini au devenit un material preferat pentru proiecte arhitecturale importante, cum ar fi City Life Milano și Bosco Verticale.

2009

Dezvoltarea business-ului Tempini in România a fost o decizie importantă pentru frații Tempini, deoarece a adus Timișoara pe harta designului ambiental. Acest oraș este locul in care s-a inaugurat primul showroom Tempini și cel mai mare showroom de profil din estul Europei.

Acest spațiu este dedicat colecțiilor mereu actuale și se deschide spre curiozitatea și nevoile designerilor, arhitecților și a tuturor celor care caută produse de calitate superioară și design unic. Showroom-ul Tempini este un loc in care individualitatea fiecărui vizitator este apreciată și incurajată.

Elementele de design și notele de rafinament se îmbină armonios intr-o atmosferă asemănătoare unei biblioteci-muzeu, unde vizitatorii pot descoperi istoria și tradiția ceramică, dar și inovațiile moderne. Această combinație perfectă de tradiție și modernitate a făcut din showroom-ul Tempini un loc de neratat pentru oricine este pasionat de design interior și exterior.

2014

Tempini reprezintă o experiență unică care deschide o nouă dimensiune a amenajărilor interioare. Acest brand a devenit o expresie a ineditului și o valoare culturală, care oferă un sentiment personal de acasă.

Astăzi, plăcile ceramice și obiectele decorative de la Tempini sunt considerate concepte de home design, care se aliniază la valorile propuse de marile branduri italiene. Acestea sunt expuse ca adevărate opere de artă, alături de alte elemente de decor precum tapetul, parchetul, panourile decorative și obiectele sanitare din ceramică.

Spațiul Tempini este mai mult decât un showroom sau o casă de lux. Este o casă primitoare, unde fiecare incăpere prinde contururi autentice și definește luxul intr-un mod inedit și surprinzător. Așadar, Tempini nu este doar un brand de plăci ceramice, ci un stil de viață care definește eleganța, rafinamentul și confortul la nivelul cel mai inalt.

2015

Tempini este mereu pregătită să accepte provocări, să soluționeze problemele de logistică și să aducă cele mai mari plăci ceramice din lume, de dimensiuni uriașe, pentru prima dată in România.

Cu un slogan puternic „Respectăm trecutul, dar avem intotdeauna privirea orientată spre viitor”, Tempini a lansat plăcile ceramice Magnum, care reprezintă o nouă dimensiune a designului ambiental. Aceste plăci ceramice uriașe oferă o „infinitate” de posibilități de utilizare in spațiile moderne contemporane, deoarece permit creativității să fie liberă și să își dezvolte intregul potențial.

Prin lansarea plăcilor ceramice Magnum, Tempini a demonstrat incă o dată că visele mari atrag realizări de mari dimensiuni, iar brandul rămâne consecvent in dorința sa de a oferi cele mai bune produse și servicii clienților săi din intreaga lume. De asemenea, a patra generație a familiei, Andrea Tempini, fiul lui Angelo, își incepe drumul in companie.

2016

În 2016, Tempini a fost primit in casa Domniței Bălașa, fiica lui Constantin Brâncoveanu, care a devenit locul unde a fost inaugurat showroom-ul din București – un omagiu aduș tradiției și obiceiurilor nobile.

Situat pe Strada Frumoasă, cel de-al doilea showroom Tempini respectă și păstrează intimitatea locului, studiind istoria și contextualitatea actuală și potrivindu-le cu bogăția culturală care îl inconjoară.

Arta frumosului este prezentă in fiecare colț al casei, ajungând și in Salonul Ceaiului, unde materialele prețioase, echilibrul estetic și discuțiile cu specialiștii Tempini devin confidenții fiecărui oaspete. Acest loc unic oferă o experiență autentică și desăvârșită pentru toți cei care îl vizitează.

2018

Prin lansarea brandului Cedit Ceramiche d’Italia, Tempini a introduș in Timișoara conceptul de artă pe suport de Placă ceramică, prin colecții capsulă semnate de autori celebri și incărcate cu istorie vie. Astfel, fiecare Placă devine un tablou, iar fiecare spațiu amenajat cu aceste plăci se transformă intr-o galerie de artă.

Colecțiile sunt inspirate din istoria vie a Persiei și din cultura Italiei, precum și din metamorfozarea elementelor care sunt supuse trecerii timpului și naturii. Acestea îmbină armonios avangarda creativă și artizanatul cu inovația tehnologică, oferind astfel un stil unic și inovator.

Fiecare Placă ceramică Cedit Ceramiche d’Italia este o capodoperă in sine, o bucată de istorie imprimată pentru totdeauna, care poate fi admirată și apreciată de toți cei care trec pragul unui spațiu decorat cu aceste plăci. Prin această colecție de capsule de timp, Tempini își consolidează poziția de lider in producția de plăci ceramice și de artă decorativă de cea mai inaltă calitate.

2021

În ultimii 100 de ani, viziunea, inspirația și curajul ne-au purtat pașii prin intreaga Europă, lăsând amprenta Tempini pe harta frumosului. Astăzi, Tempini este sinonim cu experiențe de stil și eleganță, care emană sentimentul de acasă și reprezintă o incursiune in farmecul trecutului, dar cu un simț acut al inovației și valori adânc inrădăcinate in tradiția și cultura moștenirii noastre.

De-a lungul anilor, Tempini a dezvoltat și a oferit soluții estetice de calitate, care incorporează cele mai bune practici de design și tehnologie. Cu un portofoliu vast de colecții de plăci ceramice și de artă decorativă, Tempini s-a afirmat ca un nume de referință in domeniul designului interior, iar fiecare proiect și colecție reprezintă o nouă experiență de stil, cu o valoare incontestabilă in domeniu.

De-a lungul celor 100 de ani, Tempini a păstrat intotdeauna respectul pentru tradiție și cultura moștenirii noastre, dar a fost mereu deschis la noi idei și inovații, punând accentul pe valoarea și calitatea produselor sale. Astăzi, Tempini continuă să creeze și să ofere experiențe unice de design, pline de artă și eleganță, care îmbină cu succes tradiția cu inovația, reprezentând astfel o alegere ideală pentru orice proiect de amenajare interioară.

De asemenea, Tempini se laudă și cu nenumăratele colaborări cu designeri și arhitecți români vestiți, oameni de primă clasă, oameni de cultură, artă și nu numai.